Ciasto gruszkowe
DIANA KRZYSZTOFIAK • dawno temu • 5 komentarzyCiasto gruszkowe, dietetyczne i pyszne słodkości.
Składniki:
- 2 gruszki,
- 200 gr mąka orkiszowa typ 2000,
- 1 jajko,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- ksylitol,
- cynamon,
- odżywka białkowa waniliowa.
Przepis:
Obieram 1,5 gruszki, kroję w kostkę, obsypuje cynamonem i dusze w garnku do miękkości. Mąkę, jajko, proszek do pieczenia miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodaję uduszoną gruszkę, przelewam do blaszki wyłożonej papierem. Na wierzch układam talarki z pozostałej części gruszki, której nie obrałam. Piec około 30–40 min. temp 180 st. Polewa z odżywki białkowej do smaku.
Źródło: dianakrzysztofiak.wordpress.com
Ten artykuł ma 5 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze