Jagodowy sernik na zimno
![Diana Krzysztofiak](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/12039593-166261608731519-312742c.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/jagodowe-8445c39b96daa6b822f21ff.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Składniki:
- wafle ryżowe,
- 500 gr jogurt grecki 0 proc. tłuszczu,
- 50 gr słodzik,
- 25 gr żelatyny (15 gr na jasną warstwę, 10 gr na ciemną warstwę),
- jeżyny/jagody do ozdoby.
Na dno okrągłej małej tortownicy poukładałam połamane wafle ryżowe (można pominąć). Żelatynę rozrabiam z wodą wg opisu na opakowaniu, 15 gr zalałam około ¾ wrzątku. Po ostygnięciu żelatyny zmieszałam ją z jogurtem greckim, słodzikiem.
MAŁE CO NIECO
Idealny cheat meal na diecie
Dosypałam odrobinę jagód do uzyskania koloru. Masę przelałam do tortownicy i odstawiłam na ok 40 min do lodówki. Kiedy warstwa lekko się ścięła, posypałam ją warstwą jagód.
Ciemna warstwa: 10 gr żelatyny rozrobiłam w około 2/3 szklanki wrzątku. Po ostygnięciu żelatyny zblendowałam ją z jagodami. Wylałam na jaśniejszą warstwę.
Ciasto jest gotowe do spożycia po około 3h w lodówce.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł ma 9 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze