Racuszki z jabłkiem

Racuchy słyną z tego, że są tłuste i kaloryczne. Jednak wcale nie musi tak być. Poznaj przepis na placki z jabłkami w wersji fit.


Przepis (8 szt.):
- 100 g mąki ryżowej;
- 1 jajko;
- pół szklanki mleka bez laktozy;
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (płynnego);
- szczypta soli;
- 1 jabłko starte na tarce;
- odrobina cynamonu;
- słodzik do posypania.
Białko oddzielam od żółtka i ubijam z solą na sztywną pianę. Mąkę, proszek do pieczenia, żółtko, olej i mleko mieszam. Delikatnie dodaję pianę z białka, mieszam z masą. Na koniec dodaję jabłka zmieszane z cynamonem. Racuchy smażę na odrobinie oleju kokosowego. Posypuję słodzikiem.
Smacznego.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 8 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze